zelfstandigen.be

Wat moeten ondernemers met Google+

| 4 Reacties

Google+

Help, hoor ik jou roepen. Nu ik goed en wel weet wat een Facebook fanpage is, komen ze weer met iets nieuws. Gelijk heb je. Alleen is het niet verstandig om je hoofd in het zand te steken. Toch niet als de combinatie ondernemen en internet voor jou belangrijk is.

Iedere zelfstandige ondernemer moet een social media strategie hanteren. Met inbegrip van Google Plus. Maak altijd een profiel aan. Al was het maar vanuit een defensieve strategie (om te vermijden dat iemand anders met jouw (merk)naam gaat lopen).

Google+ voor bedrijven

Weer een nieuw social media platform. Wat moeten we er mee?

Meedoen!

Waarom? Uiteindelijk gaat het in vergelijking met Facebook om heel wat minder gebruikers. Het zal nog jaren duren vooraleer Google+ het succes van Facebook evenaart. Als het ooit zover komt …

Antwoord? Integratie van social en search. In mensentaal: Google mixt voortaan (hun) sociale data met de zoekresultaten. Waardoor jij al dan niet in beeld kunt komen. Niet alleen voor Google plussers, ook voor de surfers. Google tries to rule the internet.

Je kunt natuurlijk vragen stellen bij deze gang van zaken. Feit is dat gigantisch veel mensen zoekopdrachten bij Google ingeven. Als het voor jou als ondernemer belangrijk is om hierbij gevonden (en dankzij Google+ gezien) te worden, dan zul je werk moeten maken van Google Plus voor bedrijven. Of een degelijk persoonlijk profiel aanmaken.

Je kunt natuurlijk opwerpen dat het allemaal niet zo een vaart zal lopen. Dat het voor jou niet hoeft omdat je aan SEO doet (hoog scoren in Google). In dat geval moet je de redenering omdraaien. Wat zou er kunnen gebeuren als je niet in social media (en Google Plus) investeert?

Google en consumenten zouden je kunnen gaan beschouwen als een plant van kunststof in plaats van een levende plant. En voor niet levende seo-planten hebben we een naam op het internet: spam.

Misschien toch beter om zo nu en dan je gietertje boven te halen om je social media profielen te (laten) besprenkelen.

Google plus pages: hoe begin ik eraan?

Poepsimpel. Vergelijkbaar met het aanmaken van een bedrijfspagina via Facebook. Zelfs nog een stukje eenvoudiger en het oogt cleaner. Mooi gelikt, zeg maar. En in tegenstelling tot Facebook, kun je zelf de volgorde van foto’s bepalen en vrij gemakkelijk links aan je profiel koppelen.

Wil je weten hoe Google Plus pages opzetten? Bekijk dan het onderstaande filmpje. Maar niet voor je eerst onze bedrijfspagina aan Google+ hebt toegevoegd.

Auteur : Peter De Bruyn

Deze auteur is niet langer actief op zelfstandigen.be

4 reacties

  1. Goed artikel, en het is natuurlijk aan te raden om op zoveel mogelijk community sites aanwezig te zijn. Aan de hand van reacties en commentaren zie je zelf wel op welke site het meeste beweging is en welke de meeste aandacht vragen.

  2. Hi Peter, kan me er volledig in vinden. Voorlopig verwacht ik niet heel veel van Google + maar het kan geen kwaad vanuit een defensieve strategie. Ben wel benieuwd hoe groot de impact op SEO zal zijn. Zeker een evolutie om te blijven opvolgen.

  3. Ik kan me hier niet in vinden. Een goede social media strategie kost tijd, energie en geld. Kies hier 1 of 2, afhankelijk van de grote van je bedrijf en doelgroep, platform(en) en bouw dit strategisch uit. Het gewoon overal aanwezig zijn en een beetje info en foto’s posten zal tot niet veel leiden. Zorg voor een goede focus, kijk waar je doelgroep actief is en zoek zelf actief naar de interactie. De mensen die gewoon gaan zitten wachten zullen weinig aan het social media gebeuren hebben.

    Voor SEO moeten mensen echt geen schrik hebben. De enigste zoekresultaten die op dit moment verbeterd kunnen worden via social signals zijn deze relevant aan internet marketing omdat dat de grootste groep mensen is die voor interactie (en dus de juiste signalen) op Google+ zorgt. En deze vergelijking gaat op voor iedere zoekopdracht!

  4. Hallo Peter,
    Bedankt voor dit verhelderende artikel.
    Zelf loop ik namelijk ver achter op social media vlak. Ik start nu met een inhaalbeweging want wil graag dat mijn bedrijfje er als een levende plant uitziet ;-)

Geef een reactie

Verplichte velden *.