zelfstandigen.be

Zelfstandige medewerkers gezocht?

| 11 Reacties

Voor een goed begrip. Dit artikel is bedoeld voor (zelfstandige) ondernemers die freelancers, thuiswerkers of zelfstandige medewerkers zoeken.

Zoek je als zelfstandige naar werk? Dan kun je hier zelfstandige jobs zoeken.

Freelancers & thuiswerkers

 

Freelancers gezocht?

Ga je freelancers zoeken? Kies dan voor een kwalitatieve en gespecialiseerde website. Eerder dan een beroep te doen op schimmige zoekertjessites of rubrieken in koopjeskranten.

Of nog beter: gebruik onze vacaturebank voor het plaatsen en onder de aandacht brengen van jouw zelfstandige vacatures.

Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten. Onze vacaturebank waarbij naar freelancers gezocht wordt, biedt verschillende tariefmogelijkheden aan.

Freelancer gezocht? Maak dan als opdrachtgever gebruik van onze vacaturebank voor het betere freelance werk.

Freelance medewerkers

 Thuiswerkers gezocht?

Een minder bekende vorm van werk uitbesteden, is het zogenaamde thuiswerk. En dan hebben we het niet over personeel dat van thuis uit werkt. Nee, het gaat om freelancers die er uitdrukkelijk voor kiezen om thuiswerk te verrichten.

Gaande van het plooien van brieven tot telefonische ondersteuning. Je komt ze in uiteenlopende disciplines tegen. Thuiswerkers hanteren bodemtarieven als het op freelance werk aankomt.

Thuiswerker gezocht? Maak dan als opdrachtgever gratis gebruik van deze website voor de freelancer.

Waarom een zelfstandig medewerker zoeken?

Werken met zelfstandige medewerkers, heeft zo zijn voordelen.

 • Je haalt er tijdelijk bijkomende kennis of werkkracht mee in huis
 • Ze zijn bijzonder flexibel inzetbaar (zonder noemenswaardige meerprijs)
 • Als zelfstandige streven zij kwaliteit na bij de uitvoering van hun freelance werk
 • Hun uurtarief is billijk (mede omwille van hun doorgaans lage kostenstructuur)

Daarom dat er vaak naar zelfstandige medewerkers gezocht wordt. Zeker door ondernemers in de beginfase of bij piekmomenten. Het werken met freelancers valt dan een stuk voordeliger uit dan het werken met personeel. Bovendien verlangen zij geen opzegvergoeding, geen dertiende maand en geen vakantiegeld.

 

Auteur : Peter De Bruyn

Deze auteur is niet langer actief op zelfstandigen.be

11 reacties

 1. Geachte,

  Ik ben ruim 18 jaar actief als zelfstandig bakker, heb een eigen winkel, die ik zou uitbreiden met een verbruikerszaal( koffie en gebak uit eigen winkel), Daar ik s’nachts actief ben en overdag moeilijk aanwezig kan zijn, zou ik een zelfstandig werker inschakelen om de verantwoordelijkheid te geven van alle verkoopsruimte. Die mens zou ervaren zijn in die branche.

  Kan ik een zelfstandig werker inschakelen in mijn zaak?

  • Dag Kurt

   Er is niets mis met het inschakelen van een zelfstandige uitbater (gerant) voor de verbruikszaal. Op voorwaarde dat het daadwerkelijk om een zelfstandige medewerker gaat en geen schijnzelfstandige (http://www.zelfstandigen.be/schijnzelfstandige-schijnzelfstandigheid/)

   Verder maken goede afspraken goede vrienden. Die afspraken zet je best op papier.

 2. Dag Peter,

  Ik ben bezig met het opstarten van een kinderdagverblijf.
  Bij nader inzien ben ik gaan denken aan het werken met zelfstandigen in plaats van personeel.
  Dit omdat er heel veel komt kijken bij het werken met personeel.

  Staat er wettelijk vast gelegd hoeveel procent ik mag verdienen van de inkomsten van de zelfstandigen die in mijn pand werkzaam zijn, of regel ik dat onderling met de zelfstandigen?

  Groeten,

  Rachell

  • Dag Rachel

   Er komt niet alleen veel kijken bij het werken met zelfstandigen in plaats van personeel, het is ook voordeliger (voor zover het niet om schijnzelfstandigen gaat).

   Aangezien het niet om personeel maar om zelfstandigen gaat, ben je volkomen vrij in het maken van (financiële) afspraken.

   Succes!

 3. Hallo Peter,

  Ik ben momenteel een jaar zelfstandig en de firma draait op volle toeren!
  Vandaar dat ik graag een medewerker aanneem voor de peikmomenten.
  Een maat wil dit heel graag doen… kan je mij vertellen wat voor mij het voordeligst is… iemand die zelfstandig is in bijberoep of een zelfstandig medewerker? Hier zou nl. verschil opzitten…
  Alvast dankjewel!
  Frederik

 4. Beste,

  Ik ben zelfstandig en kan aan het werk als Freelance voor algemeen administratief werk.
  Kan je mij een idee geven wat de gangbare uurtarieven zijn die ik kan factureren voor een dergelijke functie.

  Bedankt
  Lindsey

 5. Hallo,

  Mijn vrouw en ik starten binnenkort met een kinderdagverblijf. Zoals zovelen gaan we in de toekomst met een zelfstandige medewerker aan de slag.
  De hamvraag blijft, laten we de medewerker mee investeren en delen we de winst of werken we met een aannemingscontract en krijgt de persoon een vaste vergoeding?
  Delen we onze zaak waar we al meer dan een jaar aan werken of blijft ze van ons en leveren we in als de zaken wat slechter draaien?
  Wat zijn de ervaringen in deze kwestie?

  Alvast hartelijk bedankt.

  Koen

 6. Beste

  Ik ben zelfstandige als binnenschrijnwerker, ik zou mijn broer vragen om zijn werk op tegen bij een werkgever en dat hij voor mij kom werken, hij heeft geen bedrijfsbeheer gehaald op school , maar heeft de zelfde studies gedaan als ik
  mijn broer is wel ouder dan mij
  welke mogelijkheden heb ik

  MVG vim

 7. Beste

  Ik ben zelfstandige als binnenschrijnwerker, ik zou mijn broer vragen om zijn werk op te zeggen bij zijn werkgever en dat hij voor mij kom werken, hij heeft geen bedrijfsbeheer gehaald op school , maar heeft de zelfde studies gedaan als ik
  mijn broer is wel ouder dan mij
  welke mogelijkheden heb ik

  MVG vim

 8. Beste,

  Ik ben zelf actief in de Télécom en energiesector en ik ben op zoek naar zelfstandige medewerkers om samen met mij onze missie verder te zetten.
  Kunnen jullie mij vertellen of er soort van “uitzendbureau of recruitmentbureau” bestaan om mij hierbij verder te helpen?

  Alvast bedankt,

  Groeten,

  Jeroen

 9. wij hebben een zaak in een prostitutiebuurt, dus een bar met vitrines, kan ik deze vitrines verhuren aan zelfstandigen in dit genre beroep? En is er in dit geval een contract nodig
  Dank bij voorbaat voor een antwoord
  Bellefroid alex

Geef een reactie

Verplichte velden *.