zelfstandigen.be

Betrouwbaar thuiswerk gezocht

| 6 Reacties

Van thuis uit werken als zelfstandige, is ook een manier van free lance werken. Als het maar om betrouwbaar thuiswerk gaat. 

De vraag is dus hoe je in België aan betrouwbaar thuiswerk komt? Daarvoor kun je internet gebruiken. Om op zoek te gaan naar websites waarbij mensen voor thuiswerk gezocht worden. Alleen blijken vele sites niet altijd even betrouwbaar.

De vacaturebank van zelfstandigen.be staat ook open voor wie op zoek is naar werk van thuis uit, of naar mensen die willen werken van thuis uit.

Betrouwbaar thuiswerkMussen

Thuiswerkers kom je in 3 categorieën tegen. De eerste is die van de mussen. Die kom je overal tegen en zij leven van zaadjes en kruimels.

Zeker in tijden van crisis proberen sommige mensen extra zaadjes en kruimels te vergaren door bij te verdienen met te werken van thuis uit. Het gaat dan vooral om studenten, (alleenstaande) moeders en gepensioneerden.

Hierbij gaat het om uiteenlopende opdrachten: online enquêtes invullen, klikken op advertenties of telewerk. Ook het schrijven van teksten waarbij je een gedeelte van de advertentie-inkomsten geniet…want mussen worden niet altijd per uur betaald. Vaak ook per hoeveelheid.

Op zich gaat het hierbij wel om betrouwbaar thuiswerk maar de verdiensten laten te wensen over. Als je de verdiensten gaat omrekenen, kom je aan een uurloon dat een poetsvrouw binnen het systeem van dienstencheques verdient. Alleen is zij dan nog verzekerd, heeft ze recht op vakantiegeld en geniet ze een eindejaarspremie.

werken van thuis uit
Eksters

De eksters dan maar. Dat is tenminste een degelijke vogel. Van wie wordt beweerd dat hij afkomt op al wat blinkt. En dus zijn er volop thuiswerkaanbieders die doen uitschijnen dat je met weinig inspanningen veel geld kunt verdienen.

In dat geval is het uitkijken geblazen. Want meestal duiken die aanbieders vroeg of laat op in consumentenprogramma’s. En niet om hen daarin te prijzen maar om je tegen hun wanpraktijken te waarschuwen.

Stel je altijd de volgende vraag. Als het mogelijk zou zijn om op een legale manier, gemakkelijk veel geld te verdienen, zou half Vlaanderen dan niet van thuis uit werken?

Er zijn tal van organisaties die uitpakken met de term “thuiswerk gezocht” maar deze in feite misbruiken. Omdat ze eigenlijk op zoek zijn naar veredelde verkopers i.p.v. mensen die van thuis uit werken. Vaak gaat het om verboden MLM (multilevel marketing), zeg maar piramideverkoop.

Thuiswerk gezocht
Roodborstjes

Gelukkig is er het roodborstje. Een tikkeltje eigenzinnig en niet in groten getale zichtbaar maar altijd naarstig op zoek naar voedsel. Zonder te schetteren en door niet te reageren op alles wat blinkt.

Het roodborstje werkt alleen en op eigen tempo. Het stelt zich niet tevreden met kruimels. Niet dat zijn verdiensten zo hoog liggen maar het hanteert tenminste aanvaardbare tarieven voor freelance opdrachten.

Het weet ook dat thuiswerken hardwerken is. Want zonder uurtje geen factuurtje.

De roodborst is een pienter vogeltje. Het maakt immers in eerste instantie gebruik van zijn eigen netwerk vooraleer het internet te doorklieven. Het vertelt tegen vrienden en kennissen dat ze moeten uitkijken naar plaatsen waar naar thuiswerk gezocht wordt.

En verder onderscheidt het zich

 • Door op het internet naar referenties van of ervaringen met werkaanbieders te zoeken
 • Door nooit maar dan ook nooit te betalen voor het ontvangen van thuiswerk opdrachten (het lidgeld voor een freelance website buiten beschouwing gelaten).

Online thuiswerk gezocht?

Wil je weten waar online naar thuiswerk gezocht wordt? Er zijn tal van mogelijkheden.

Mussen pikken op zoekertjessites. Want die zijn uit op mensen die zich met een klein beetje extra tevreden stellen.

De achterbuurten van het internet, zien in Eksters een dankbare prooi. Het gaat hierbij om websites die er meestal niet uitzien. Omwille van hun amateuristisch uitzicht of omdat ze vol reclame staan. Zij lokken jou met blinkende slogans. Zolang je maar weet dat het verhaaltje van de ekster, die blinkende dingen steelt, een fabeltje is.

Je merkt trouwens de laatste tijd meer en meer gelikte websites op (sites die er naar vorm aantrekkelijk uitzien). Niet toevallig gaat het hierbij vaak om sites uit Nederland. Zij begeven zich gretig op de Belgische markt omdat er in Nederland een keurmerk en een meldpunt voor onbetrouwbaar thuiswerk ingevoerd werd.

Roodborstjes verwijderen met hun snavel het bladerdek van het internet. Wat dan overblijft, is frappant. Nagenoeg geen enkele website voor thuiswerkers, die naam waardig. Alleen de Thuiswerkgids van Michel Piedfort blijft overeind. Omdat hij eerlijke en betrouwbare informatie biedt. Hoewel freelancers ook tot andere vaststellingen zijn gekomen.

 

Auteur : Peter De Bruyn

Deze auteur is niet langer actief op zelfstandigen.be

6 reacties

 1. Eerlijk gezegd ben ik het niet eens met het deel van het artikel dat over de thuiswerkgids gaat.

  Het is misschien een betrouwbare organisatie op zich maar qua verdienste beneden alles. Uit ervaring kan ik zeggen dat veel aanbieders op deze site professionals zoeken voor hun opdrachten enkel willen betalen voor amateurs. Het lijkt mij alleen interessant voor mensen die een kleine bijverdienste zoeken bovenop hun gewone job en die er dus niet moeten van leven.

  Het beste thuiswerk creëer je nog altijd zelf door actief op zoek te gaan…

  • Ik deel je analyse, Inge.

   Mijn ervaring leert dat het om bodemprijzen gaat bij de thuiswerkgids. Iets voor mussen dus ;-)

   Thuiswerkers nemen dan ook best jouw raad ter harte nl. dat je het beste betrouwbaar thuiswerk in eerste instantie binnen je eigen netwerk moet zoeken.

  • Groot gelijk, Inge.

   Ik ben eens via de Thuiswerkgids naar een potentiële klant op zoek gegaan voor de aanpassing van een database voor geschenken en incentives (inruilen punten …). Gewoon belachelijk. Ze bieden werk van thuis uit aan maar tmag geen geld kosten.

 2. Als ik met bedrijven praat die opdrachten plaatsen, blijkt bijna nooit dat ze voor de goedkoopste oplossinggekozen hebben .

  Belangrijk is goed te kunnen inschatten waar de bottlenecks van een project zitten en de klant hierop wijzen en aantonen dat jij als freelancer hierop een antwoord biedt. Praten met de klant (ipv alleen e-mailen wat velen doen) is daarom belangrijk.

  Bedrijven die geen gebruik van de ThuiswerkGids.be maken, vergelijken ook de prijzen bij verschillende leveranciers en kiezen evenmin altijd voor de goedkoopste. Ik ken zelfs voorbeelden waar bedrijven voor een van de duurdere kandidaten gekozen hebben.

  Dat sites over thuiswerk alleen maar voor bijverdieners goed is, vind ik evenmin correct. Als ik de namen van bedrijven bekijk, zitten daar toch ook grote en bekendere namen tussen. Bovendien zijn de opdrachten van bedrijven groter in omvang dan wordt weergegeven.

  Het voordeel van de ThuiswerkGids, is dat je als freelancer weet dat een bedrijf dat oproepen plaatst, open staat om opdrachten aan freelancers of thuiswerkers uit te besteden. Op zich bijzonder interessant om weten en de prospect later opnieuw te contacteren.

  Uiteraard is het altijd beter dat je de klanten zelf zoekt. Tegelijk is het bijzonder handig dat er een platform is waar bedrijven hun opdrachten kunnen plaatsen en snel met mensen in contact kunnen komen.

 3. Hoi Michiel

  Kan je mij dan eens 1 goed voorbeeld geven van werk dat in de thuiswerkgids staat waarmee je zoveel kan verdienen dat je een gezin kan onderhouden?

 4. Even op een rij:
  Op een thuiswerkgids… of ander gelijkaardige website.
  Moet je eerst registeren, dan belalen, dan kan je de opdrachtgevers contacteren.
  Is toch bullshit.

  Ik wil zelf zo een website bouwen.
  Registeren via LinkedIn of facebook account. En hopla je bent vertokken.
  Het is aan de opdracht gever de keuze wie ze nemen.
  En het is de opdrachtgever die 10% van zijn project afgeef aan de beheerders.
  En niet mensen die werk zoeken… wat en wereld.

Geef een reactie

Verplichte velden *.